RISE AND SHINE

RISE AND SHINE

Hey iedereen!

De meeste mensen in België eten waarschijnlijk allemaal wel “ongeveer” hetzelfde ontbijt. Ik denk dan aan; hetzelfde soort brood met beleg en een koffie.

Een andere optie is ontbijtgranen. Of voor de gezondere mensen onder ons; granola met fruit of muesli.

Ik eet meestal granola met bosbessen, muesli of een boterham met Nutella.

In de New York Times verscheen een artikel die me aan het denken heeft gezet. Het artikel beschrijft de verschillende ontbijten van kinderen over de hele wereld. Als kleuterleidster vielen de schattige snoeten me het eerste op. Maar als je dan verder kijkt in de fotoreportage merk je toch dat de ontbijtjes een stuk voedzamer zijn dan die van ons.

Zo heb je bijvoorbeeld dit jonge meisje, Saki Suzuki uit Japan.

12EatersAllOver-ss-slide-IYCK-master675-v3

Haar ontbijt bestaat uit gegrilde zalm, een omelet, rijst, komkommer, pompoen in de soja saus, miso soep en natto.

Of het zaterdagmorgen ontbijt van Gunce Gursoy uit Istanbul.

12EatersAllOver-ss-slide-PO3K-blog533-v2

12EatersAllOver-ss-slide-5DDA-master1050

Haar ontbijt bestaat uit vele groenten, olijven, gekookte eitjes en zoveel meer.

Dit is een kind uit Nederland, ook vergelijkbaar met een kind in België.

12EatersAllOver-ss-slide-EO6I-blog533-v2

Haar ontbijt bestaat uit een boterham met hagelslag en een tas melk. Een groot verschil met Japan en Istanbul. Vind je niet?

Alleszins, door dit artikel te lezen heb ik besloten om vanaf nu ook meer te experimenteren met mijn ontbijt. Als we voor een lunch creatief kunnen zijn, waarom dan niet voor een ontbijt? Ik zal proberen drie gerechten te maken en deze dan zo snel mogelijk te posten!

Heel veel liefs! Vragen en reacties zijn ook altijd welkom!

Liefs, Brooke handtekening roze

 

About

Brooke. 29. Ik hou van gezond en veel eten. Daarom deel ik graag recepten met jullie. Maar op deze blog vind je ook artikels over lifestyle, beauty en reisverhalen.

You may also like

1 reactie

  • I in addition to my friends appeared to be studying the good tactics located on your site then all of a sudden I had a horrible feeling I had not expressed respect to the web blog owner for them. My boys ended up totally excited to see them and have in effect truly been loving these things. Thank you for indeed being well thoughtful as well as for settling on variety of smart things millions of individuals are really wanting to learn about. Our own sincere regret for not saying thanks to you sooner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *