SALAD IN A JAR

SALAD IN A JAR

Hi <3

Ik kocht een nieuw kookboek! Nu ja het is eerder een “salade boek”. Meer bepaald “Salad in a jar”.

DSC01796

Het is gezond en ideaal voor onderweg. Het enige wat je nodig hebt is een weckpot of Mason jar. Er staan vegetarische recepten in en ze zijn ook makkelijk aan te passen aan een veganistische levenstijl.

Voordelen van een Salad in a jar:

  • De pot houdt de salade vers.
  • Goedkoop en lekkerder dan een kant en klare maaltijd salade uit de winkel.
  • Handig om mee te nemen.
  • Snel en gemakkelijk, even schudden en eten maar!

Zoals je ziet op de foto heb ik al een slaatje uitgeprobeerd om te maken. Naar mijn mening is het zeer gemakkelijk om te maken en het is goed uitgelegd in het boek hoe je het moet doen.

In het boek staat ook beschreven welke producten je liever biologisch koopt en welke je ook niet-biologisch mag kopen. Ik was er tot voor kort niet echt mee bezig, maar blijkbaar spuiten ze wel heel veel pesticiden op onze groenten en fruit. Dit is echt niet goed voor onze gezondheid.

Ik was mijn groenten en fruit nu “nog” meer als vroeger, ik spoel met warm water (bijna heet), dan droog ik af met een handdoek en dit proces herhaal ik nog drie keer.

Ik probeer ook af en toe eens naar de Bio-Planet te gaan, daar koop ik dan mijn groenten en fruit. Biologische producten zijn wel een pak duurder. In de gewone winkel betaal je 0,70 cent voor een krop salade. In de bio-winkel is dit snel 1,30 euro. Dus het prijskaartje is wel iets duurder. (jammer genoeg)

En ik heb sinds kort ook mijn eigen moestuin! Hier gebruik ik natuurlijk geen pesticiden! Dus alles wat maar gezond kan zijn.

DSC01797

Hier sluit ik mijn blogpost af! Veel liefs!

Logo Site

About

Brooke. 29. Ik hou van gezond en veel eten. Daarom deel ik graag recepten met jullie. Maar op deze blog vind je ook artikels over lifestyle, beauty en reisverhalen.

You may also like

1 reactie

  • I precisely desired to say thanks yet again. I’m not certain what I would’ve worked on without these strategies discussed by you over such topic. This has been the distressing concern in my circumstances, nevertheless being able to see this specialised form you solved the issue made me to weep with fulfillment. I am just happy for your help and as well , wish you are aware of an amazing job you have been carrying out educating people today using your site. I’m certain you’ve never come across all of us.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *