Healthy is the new skinny

Healthy is the new skinny

DSC01856

Hey lieve volgers

Eerst en vooral wil ik eventjes dit zeggen; ik heb er lang over getwijfeld om hier een post over te maken.

De laatste jaren zijn meer en meer mensen bezig met hun “perfecte” lichaam en je ziet er heel veel over verschijnen op “social media”, in magazines, op tv, het internet,…

Ik krijg veel de vraag; “hoe blijf jij toch zo mager?”.

Ik heb eigenlijk twee antwoorden:

  • Het zit in mijn genen.
  • Ik eet gezond en veel!

Ja jeย leest het goed. Ik eet gezond en ik eet veel. Als je stopt met eten, stop je ook met verbranden, dus het is veel beter om gezonde en kleine porties te eten dan helemaal niets te eten.

Van nature uit ben ik geen “grote” eter. Ik eet heel de dag door, maar in kleine porties. Als je vaak eet, heb je ook minder stress. Als je veel stress hebt ga je juist vocht gaan vasthouden en dan ga je zeker niet vermageren.

Tips om verbranding in gang te zetten

  • Sporten in de ochtend zet je verbranding dubbel en dik in gang. Je hoeft daarvoor echt niet te gaan joggen of hardlopen. Neen je kan ook gewoon eventjes yoga gaan doen, of dansen op een leuk nummer dat je hoort op de radio. Wat ik ook regelmatig doe zijn Squats. Hier vind je heel veel over op YouTube.
  • Lauw water drinken met citroensap: ik doe dit bijna iedere ochtend.ย  Citroensap is goed voor je immuunsysteem en geeft je meer energie. Maar het is ook goed om je vetverbranding in gang te zetten.

Wat ook heel belangrijk is om mager te blijven is om geen toegevoegde suikers te eten. Eet dingen die je zelf klaarmaakt, dus geen voorverpakte maaltijden.

Dat is juist hetzelfde met frisdrank! Ik drink nooit frisdrank, gewoon omdat ik het niet graag drink en ook omdat het niet gezond is.

Wat drink ik dan wel?

  • water, VEEL water.
  • Ik breng mijn water wel graag op smaak met een theezakje of fruit of dergelijke gezonde dingen. (Infused water zoals op de foto)
infused-water-4

 

Het is ook bewezen dat je genoeg moet slapen! Jaย inderdaad; slaap je slank! ๐Ÿ™‚

Wie een tekort heeft aanย slaap heeft ook meer last van stress en als je veel stress hebt ga je ook meer eten.

Dus genoeg slapen is de boodschap!

Dit waren mijn tips! Hopelijk hebben jullie er iets aan! Ik zie het graag in de comments wat jullie ervan vinden!

 

Brooke handtekening roze

 

About

Brooke. 29. Ik hou van gezond en veel eten. Daarom deel ik graag recepten met jullie. Maar op deze blog vind je ook artikels over lifestyle, beauty en reisverhalen.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *